Verenluovutusta, nokkosia ja mitä kaikkea

Toukokuu alkaa olla lopuillaan. Myös tähän kuukauteen on mahtunut yllättävän paljon kaikenlaista, mm. seuraavaa:

MyHeritage DNA – testi

Tein lopputalvesta ihan huvikseni yhden version DNA – testistä, jonka tulokset sain nyt näin toukokuussa. Tämän firman testin mukaan olen:

Suomalainen 84,2 %

Skandinaavi 5,0 %

Baltti 8,4 %

Eskimo/Inuiitti 1,2 %

Keskiaasialainen 1,2 %

En sitten tiedä, minkälaisen tuloksen joku muu vastaava firma antaisi. Ja tosiaan, olen kyllä tietoinen että myös muita firmoja on. Tein nyt tähän hätään tuon. Ihan jänniä lukemia joka tapauksessa nuokin!

 

Verenluovutus

Kävin tässä kuussa verenluovutuksessa todella, todella pitkästä aikaa. Monta kertaa on pitänyt mennä jo aiemminkin, mutta jostain kumman syystä se on aina jäänyt. Satuin huomaamaan, että liikkuva veripalvelu tuli muutamaksi tunniksi lähelle kotia, ajattelin siitä hyvästä mennä verta luovuttamaan. Olettaen tietysti, että hemoglobiini ja muut ovat kunnossa. Ja koska kaikki olivat mallillaan, pääsin luovuttamaan. Samalla kertaa osallistuin veripalvelun biopankkiin. Ajattelin, että jos minun verestä halutaan jotain tutkia sun muuta, niin siitä vaan.

 

Talviturkin heitto

Talviturkin olen ehtinyt myös heittämään kaverin kanssa. Kävimme ihan vain tuolla Tesomajärvessä pikaisella pulahduksella. Eihän tuo vesi nyt kauhean lämmintä ollut ja sen lisäksi sattui vesikuurokin tulemaan.

 

Mitä muuta?

Nokkosia olen myöskin keräillyt hieman. Mieli tekisi kyllä kerätä enemmänkin, vaikka viime vuotisiakin on jäljellä vielä ihan mukava määrä.

Eurovaalit olivat ja menivät. Tulihan sitä taas puolueen kojulla oltua jokusen kerran kahvin keitossa ja kerran paistoimme parisen ämpärillistä vohveleita. Se oli ihan mukavaa puuhaa ja kaikki vohvelit tekivät kauppansa. Hyvä niin! Varsinaisena vaalipäivänä olin myös vaalitoimitsijana.

Olen myös pistänyt kukkiensiemeniä ulos kasvamaan, samaten perunaa. Toivottavasti kukat kasvavat ja kukkivat, sekä perunoista tulisi sitä perunaa!

Terassia en ole saanut öljyttyä. Lieköhän jää sitten syksylle se operaatio…

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *