Kokemustoimijoiden kehittäjä – vaikuttaja jatkokoulutuspilotti

Olin Jyväskylässä 17.10. kokemustoimijoiden kehittäjä – vaikuttaja jatkokoulutuspilotti – koulutuksessa. Päivän aikana käsittelimme mm., kuinka kokemustoimija voi hyödyntää omaa osaamistaan ja kokemustietouttaan erilaisissa kehittämis- ja vaikuttamistehtävissä.

Itseäni kiinnosti (ja kiinnostaa yhä!) erityisesti Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä käynnissä oleva kehittämistyö, jossa hyödynnetään kokemusasiantuntijuuden palvelumallia. Kyseisen palvelumallin ideana on saada kokemusasiantuntijoiden käyttö juurrutettua palvelujärjestelmään ja tätä TEKES tukee vuosina 2015 – 2017. Ideana on palveluiden käyttäjien tunnistaminen ja huomioiminen, jonka kehittämistyötä tehdään kokemusasiantuntijoiden ja vertaisten kanssa. Jyväskylän yliopiston kanssa yhdessä taas tutkitaan kyseisen toiminnan vaikutusta. Meneillään oleva kehittämistyö on siis palkkiollista kokemusasiantuntijoille ja toimintaa koordinoi sairaanhoitopiiri. Olisi kyllä hyvinkin mielenkiintoista saada vastaavaa myös Pirkanmaalle!

Mutta niin. Päivän aikana kävimme Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä olevan kehittämistyön lisäksi läpi myös mm. kasvua asiantuntijaksi, oman kokemuksen kokemusta + tunnistamista + jäsentämistä + hyödyntämistä, toimimista kokemusasiantuntijana, kuinka eri tehtävät eroavat toisistaan jne. Päivän aikana käytäviä asioita oli todella paljon! Omasta diagnoosista huolimatta tavallaan pidän, että koulutuksen aikana nimenomaan kouluttaudutaan, olisi asiaa ja niiden käsittelyyn voinut käyttää vaikka toisen päivän lisää. Ja ehdottomasti tämmöiselle koulutukselle toivoisin jatkoa.

 

Täällä lisää ja jo mainittua Keski-Suomen sairaanhoitopiirin mallista

 

Todistus päivästä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *