Epäonnista saippuaa ja vähän muutakin

Aina ei mene edes saippuan väsääminen, kuten sen kuuluu. Ei ainakaan tällä kertaa. Tosin, olin kyllä varautunut, että nyt ei todennäköisesti tule sujumaan ja piloille menisi tällä kerralla. Piloillehan se menikin.

Kokeilin nimittäin tehdä saippuaa, johon tuli 5 cl Baileys – likööriä. Olen tietysti aiemmin kokeillut tehdä viskistä saippuaa (viskiä tuli myös tuo sama 5 cl), joka onnistui. Jotenkin alkoholin ja lipeän kanssa leikkiminen tuntuu olevan.. Noh. Oma taiteenlajinsa. Ja koska Baileys sisältää alkoholia, kermaa ja ties mitä, en ollut kovinkaan optimistinen toimivuuden kanssa. Pakkohan se oli silti kokeilla, tietenkin! Vähäinenkin optimismi alkoi hävitä siinä vaiheessa, kun sekoitin lipeän Baileys + vesi – seokseen. Tästä tapahtumasta minulla ei ikävä kyllä ole kuvaa… Oli se sen verran näkemisen arvoinen. Kai. Tietystihän lipeä reagoi tämän nesteen kanssa ihan eri tavalla, kuin ei-alkoholin kanssa: tuli alkoholin palaminen. Jonka lisäksi tässä tapauksessa tapahtui mitä ilmeisemmin reagointia muiden ainesosien kanssa: mitä ilmeisemmin kerma tms aiheutti sen, että… noh. Koko touhu näytti aika kamalalta. (Ja kyllä, harmi etten tajunnut ottaa kuvaa tästä!) Riskillä kuitenkin jatkoin koko operaation loppuun saakka. Seuraavana päivänä normaaliin tapaani otin saippuan pois muoteista. Tässäkin vaiheessa hälytyskellot soi päässä, ettei homma tullut toimimaan: saippuan pinta tuntui epätavallisen kostealta, edelleen. Ja kun saippuaa leikkasi paloihin, se oli viimeinen niitti: sisälle oli tullut/jäänyt ns. lipeätaskuja, joista nestettä valui: tuotos on epäonnistunut. Joten saippuanpalaset menivät roskikseen. Niitä ei käytetä uudestaan! No, aina ei voi vaan onnistua.

Syksy tekee silti tuloaan. Se tarkoittaa paria asiaa:

  • Sieniä alkaa löytymään! Vaikka ainakin Tampereella kantarellien osalta se tarkoittaakin sitä, että niitä löytyy jälkijunassa. Mutta mikäs kiire tässä on valmiissa maailmassa? Eipä sillä, joitain yksilöitä olen kuitenkin jo onnistunut löytymään.

 

  • Huippuvuorille suuntaava reissu lähenee! Hirveästi en varmaan reissulla internetissä pyöri, vaan keskityn oleelliseen: reissussa olemiseen. Mutta enköhän minä jotain kuulumisia reissun jälkeen mahdollisten kuvien kera kerro!

Näiden lisäksi voisinkin taas muistutella kokemusosaajudesta ja siitä, että kyselkää rohkeasti minua pitämään puheenvuoroa! Ja/tai viekää viestiä eteenpäin asiasta! Saati, että kyselkää asiasta, jos on jotain kysyttävää!

Kokemusosaaja Tiina Jarvanne

ADHD – liitto ry

Lipeätaskuja

Lipeätaskuja tässäkin

Syksyn satoa

Huippuvuoret kutsuvat!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *