Vihreiden puoluekokous Tampereella 17.-18.6.2017

Menneenä viikonloppuna (17.-18.6.2017) pidettiin Tampereella Vihreiden puoluekokous. Minun ja Tuomon puoluekokous alkoi osittain jo perjantaina, sillä kävimme täyttelemässä Sampolassa (jossa kokous pidettiin) ilmapalloja. Ilmapalloja, joita oli salin edessä koristeena. Ilmapalloja, joilla leikittiin ilmapallosotaa.

Suurimpana päätöksenä oli uuden puheenjohtajan valinta, joka toteutettiin neuvoa-antavana jäsenäänestyksen pohjalta. Jäsenäänestys toteutettiin kirjeäänestyksenä.

Lakiteknisistä syistä joudumme käyttämään ”neuvoa-antava jäsenäänestys” lausahdusta. Käytännössä kuitenkin äänestyksen tulos nuijitaan virallisesti pöytään kokouksessa. Äänestyksissä meillä Vihreillä on käytössä ns. siirtoäänivaalitapa.

Itse olin puoluekokouksessa kaupunginosayhdistys Länsi – Tampereen Vihreiden vara-varaedustajana. Tämä pesti ei tosin minua edes työllistänyt, kiitos meidän varsinaiselle edustajallemme Tuomolle! Lisäksi toimin kokouksena ääntenlaskijana. Koska meitä oli sen verran sopiva määrä, meidät jaettiin kahteen ryhmään. Joskin kaikki ääntenlaskijat, jotka kykenivät, menivät lauantaina aamulla aukomaan äänestyskuoria valmiiksi. Toinen porukka laskivat puheenjohtaja – vaalien äänet. Toinen ryhmä, johon myös itse kuuluin, toimi saliääntenlaskijana. Meidän saliääntenlaskijoiden tehtäviin kuului laskea varapuheenjohtajien, puoluevaltuuskunnan puheenjohtajan + varapuheenjohtajien äänestysten tulokset. Sekä sitten tarvittaessa poliittisten aloitteiden saliäänestykset, joita tuli tällä kertaa tasan yhden kerran.

Alun perin lauantaina piti olla varapuheenjohtajan ja puoluevaltuuskunnan pj + vpj äänestykset, sunnuntaina taas aloitteiden saliäänestykset. Koska aina asiat eivät mene suunnitellusti, sunnuntaina meillä saliäänestäjillä oli hieman kiireisempi päivä, jotta saataisiin kaikki äänestykset laskettua. Täytyy tosin todeta, että yllättävän kivuttomasti saimme kuitenkin äänestykset laskettua! Kiitos tästä koko porukalle ja porukkaa vetäneille!

Kuten ehkä uutisista luettiin ja/tai kuultiin, lauantaina huomattiin kesken puheenjohtaja – äänestyksen, oli Helsinkiin jäänyt 400 ääntä. Ja avain hakupaikkaan tietysti Tampereella. Joten tähän ei auttanut muu, kuin lähteä hakemaan ne puuttuvat 400 ääntä Helsingistä. Tietysti hieman harmillinen juttu. Mutta ainakin itse koin asian niin, että kun näin kävi, ei asialle enää mitään voi. Enkä ainakaan itse jaksa alkaa syyttelemään ketään ja kiukuttelemaan asiasta, se kun ei vaan edistä asiaa millään tavalla. Lisäksi, vaikka miten harmillinen asia onkin, onneksi emme olleet Tamperetta kauempana. Ja pysyipähän jännitys katossa kauemmin! Muutenkin mikäs siinä odotellessa, ainahan sitä voi salissa vaikka lauleskella Ultra Brata, naureskella tweeteille ja leikkiä ilmapallosotaa! Kuka vielä haluaa väittää vihreitä huumorintajuttomiksi?

Niinhän siinä kävi, että Vihreiden puheenjohtajaksi valittiin Touko Aalto.

Varapuheenjohtajaksi valittiin Maria Ohisalo, Hanna Halmeenpää ja Veli Liikanen.

Puoluevaltuuskunnan puheenjohtajaksi valittiin Kaisa Hernberg.

Puoluesihteerinä jatkaa Lasse Miettinen. Tästä ei tarvinnut äänestää, sillä vastaehdokkaita ei ollut.

Onnea kaikille valituille!

Millä fiiliksillä olen puoluekokouksen jälkeen? Lyhyesti: hyvällä fiiliksellä. Oli mukavaa nähdä tuttuja ja muita vihreitä. Tunnelma oli mukava. Ja oli tietysti mukavaa, kun puoluekokous järjestettiin kotikaupungissa. Tästä on tästä taas hyvä jatkaa! Kiitos ihmiset!

 

Ilmapallojen tekoa.

Ville Niinistön puhe.

Pj-äänestyksen kuoret.

Ilmapallosotaa!

Uusi puheenjohtaja!

Pekka Haaviston puhe.

Saliäänestäjä valmiina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *