Huippuvuoret kutsuvat!

Viime kirjoittamisesta on näemmä mennyt hetki aikaa, kuin varkain! Jotenkin sitä on kuvitellut, että vastahan minä olen jotain kirjoitellut. Kuvittelin siis väärin!

Tein tässä viime viikolla jotain omituista, varasin nimittäin lennot Huippuvuorille elokuun lopulle! En tiedä ihan tarkkaan, ketä kaikkia meitä on sinne lähdössä. Minä ja kaverini joka tapauksessa. (Varasimme nimittäin yhdessä liput.) Vastassa meitä on taas kolmas tuttumme.

Mutta niin siis. Huippuvuoret? Täh? Miksi? Mistä tämä nyt tuli? Hieman osittain samaa minäkin mietin, lähinnä päätös tuli lopulta osin puskista. Siis siinä mielessä, että en oikeastaan ikinä ole suunnitellut lähtöä jonnekin Huippuvuorille. Ajatus lähti lopulta niin, että vaalien jälkeen eräs ehdokkaamme sai päättömän idean kysellä meitä muita tulemaan käymään Huippuvuorille elokuun lopulla. Hän itse on siellä kesästä alkaen ja hänellä on ns. ”joutilasta aikaa” tuolloin. Jos meitä kiinnostaa, tervetuloa vain, hän kyllä voisi esitellä meillä paikkaa ja sen luontoa. (Tietysti jokainen itse hankkii omat lentolippunsa jne.) Alkuun itse ehkä osin vakavasti, osin vitsillä tuumin, että toki tuonne on lähdettävä. Sen verran sekopäinen ajatus! Hieman pohdittuani, alkoi ajatus toden totta houkuttaa entistä enemmän. Lopulta päädyin hankkimaan lentoliput. Hieman myös kiehtoisi majoittuminen paikallisella leirintäalueella. No, hotellihuonettahan minä en ole edes toistaiseksi hankkinutkaan. Olen sen verran käynyt ”varusteostoksilla”, että olen hankkinut jo pitempivartisemmat vaelluskengät ja ulkoiluhousut. Jotkut vaelluskengät omistan jo entuudestaan, joskin ne ovat matalavartiset ja niillä aikanaan viikon vaelluksellakin onnistuin nyrjäyttämään nilkkani. Joten ajattelin olevan järkevä veto hankkia pidempivartisemmat. Tuulen ja vettä kestävät housut oli minusta myös ihan perustellut. Etenkin, kun en taida yksiäkään sellaisia jostain syystä omistaa ja ajattelin, että niille voisi olla muutenkin tarvetta. Lisäksihän molemmat tuli hankittua. Erittäin järkevään hintaan: kengät olivat alennuksessa n. 80 euron hujakoilla, housutkin olivat kympin. Ja tietystihän uudet kengät on hyvä kävellä sisään ennen reissua! Mikäli tässä jotain muuta on hankittava, on onneksi vielä aikaa niin tehdä.

Onkin jännittävää nähdä sitten elokuussa, mitä kaikkia eläimistöä ja luontoa sitä oikein näkeekään! Jääkarhut, mursut, valaat, naalit ja muut: täältä tullaan!

 

Laatta Helsingissä.

Varusteita.

Matkapäiväkirja.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *