Viimeinen viikko vaaleja

Viimeinen viikko pyörähti käyntiin tämän kertaisissa kuntavaaleissa. Ennakkoäänestys loppuu tiistaina 4.4. ja varsinainen äänestyspäivä on sunnuntaina 9.4.

Samaan aikaan sitä kokee monenlaista tunnetta: viime hetken paniikkia, jännitystä ja helpotusta.  Kohta loppuu tämä peli! On jännittävää nähdä, mihin omat paukut riittää ja paljonko oikeasti saan ääniä. Samalla on paniikkia siitä, mitä/miten paljon/missä pitäisi vielä ehtiä näkymään ja tekemään! Helpotus kuitenkin siitä, että tämän viikon jälkeen vaalit ovat ohitse.

Odotan jo pientä ns. ”vaalienjälkeistä masennusta”: on väsymys vaalitouhuista, mietityttää mitä olisi pitänyt tehdä toisin, mitä olisi pitänyt tehdä (lisää) saadakseen enemmän ääniä.

Oli tulos tietysti mikä tahansa, sitä pyrkii pysymään tyytyväisenä itseensä: uskaltauduin lähtemään ehdolle, ojentamaan flayerini ihmisille, vastaamaan oman mielipiteeni eri asioihin. Oli tulos mikä tahansa, on ajateltava, että Tampereella kuntavaaleissa ehdokkaita kaikista puolueista on yhteensä 665 kappaletta! Pelkästään omastakin puolueesta täysi 100 ihmistä! On ajateltava, että vaikka olen 2008 muuttanut Tampereelle, olen kuitenkin nyt ensimmäistä kertaa ehdolla vaaleissa (POK:n vaaleja en laske mukaan). Tämä tarkoittaa sitä, ettei minulla ole valmiiksi sinänsä nimeä, en ole valmiiksi tunnettu. Toki on totta, että aina voi tapahtua mitä tahansa, eikä valmiiksi tuttu nimi tarkoita automaattisesti läpi pääsyä. Joskin se saattaa helpottaa asiaa.

Viime viikko oli täynnä vaikka mitä: olin vaalimökillä, pääsin Vihreiden vaalibussin kyytiin, kävin Vihreässä Tilassa vaalitapahtumassa ja kävinpä minäkin pitämässä Esteettömyys – tapahtumaa Siperiassa muutaman muun ehdokkaan kanssa! Se oli hieno tapahtuma se! Meillä oli mukana esimerkiksi kynnysmatto ja manuaalipyörätuoli: pyörätuolilla pistimme ihmisiä ylittämään kynnyksiä. Palaute oli erittäin positiivinen ja jätti ihmisiä mietityttämään esteettömyys asiat.

Mitä haluaisin vielä erityisesti sanoa näin viimeiseen viikkoon? Tärkein lienee se, että äänestä. Äänestä, ihminen hyvä! Vain niin voit pyrkiä vaikuttamaan! Kuten viime kerralla perustelin, ovat kuntavaalit äärimmäisen tärkeät vaalit! Kunnissa me vaikutamme nimenomaan omien kuntiemme päätöksiin. Jollet siis ole jo äänestänyt, äänestä viimeistään tiistaina ennakkoon tai viimeistään sunnuntaina varsinaisena päivänä!

Ketä sitten äänestää? Siitä päätät sinä: millaisia asioita haluat erityisesti tukea? Vai haluatko äänestää ns. ”vain puoluetta”?

Laitan loppuun meidän Tampereen Vihreiden sadan ehdokkaan linkin, josta te tamperelaiset voitte käydä valitsemassa meidän listoilta itselleen sopivan ehdokkaan. Tietysti erityisen kiitollinen olisin, jos annatte äänenne joko minulle (numero 195) tai puolisolleni Tuomo Pekkaselle (numero 235)!

Kuntavaaliehdokkaat 2017

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *