Muista äänestää. Päätös on sinun.

Ennakkoäänestys kotimaassa on 29.3. – 4.4., ulkomailla 29.3. – 1.4. Vaalipäivä on su 9.4., jolloin äänestyspisteet ovat auki klo: 9.00 – 20.00. Äänestykseen mukaan tarvitset vain kuvallisen henkilötodistuksen.

Ennakkoäänestyksen aikana (29.3. – 4.4., ulkomailla 29.3. – 1.4.) voit äänestää missä tahansa kunnan ennakkoäänestyspisteessä.

Varsinaisena vaalipäivänä (su 9.4.) voit puolestaan äänestää postitse tulleen äänioikeudesta kertoneen ilmoituskortin kertomassa paikassa.

Miksi äänestää? Onko sillä jotain merkitystä? On merkitystä. Ilman äänestämistä meillä ei olisi esimerkiksi kunnanvaltuustoa, jossa päätetään oman kunnan asioista. Ilman kunnanvaltuustoa vaikkapa meillä Tampereella ei olisi päätetty rakentaa ratikka. Tätä asiaa ei päätä Suomen hallitus, vaan kunnanvaltuusto. Kunnissa voimme myös päättää Suomen hallituksen päätöksiä vastaan, josta yhtenä esimerkkinä on subjektiivinen päivähoito-oikeus: monet kunnanvaltuustot päättivät toisin, mitä hallitus päätti.

Muista äänestää. Päätös on sinun.

 

Loppuun vielä kertauksena jo aiemminkin kirjoittamani postaus omista vaaliteemoistani:

Vaaliteemoja

  • Lisää lähiruokaa Tampereen ruokaloihin
  • Kokemusosaajat käyttöön Tampereella
  • Taataan jokaisella laadukas terveydenhoito
  • Lähimetsät ja –puistot ovat jokaisen oikeus

 

 Lyhyesti itsestäni

  • Lähihoitaja, Nuoriso-ja vapaa-ajanohjaaja
  • Lähiruoka-aktiivi (REKO)
  • Kokemusosaaja (ADHD)
  • Käsityöt ja tanssiminen lähellä sydäntä

 

Lisää lähiruokaa Tampereen ruokaloihin, Lähiruoka-aktiivi (REKO)

Itse lähdin aikanaan mukaan perustamaan Tampereen Tohlopin lähiruoka REKO:a. Minua on kiehtonut ajatus siitä, että mitä lähempää voin hankkia ruokani, sen parempi.  Kuten jo aiemmin blogitekstissä pohdin Tuomo Pekkasen kanssa:

 ”Kaikissa ruoan raaka-aineissa jauhoista kalaan ja naudanlihasta kananmuniin tulee suosia lähituotantoa. Lähiruoan tukeminen auttaa paikallisia toimijoita, samalla ollen ympäristöteko kuljetusketjujen pysyessä lyhyinä. Ruoan alkuperän tiedostaminen on myös tärkeä arvo itsessään.

Kuntien tulee tiivistää yhteistyötään oman alueensa ruoantuottajien kanssa. Samoin kuntien pitää kilpailutuksissa sekä ruokahuollon ulkoistuksissa nostaa voimakkaammin esille eettisen, lähellä tuotetun kasvispainotteisen ruoan merkitystä.”

 

Kokemusosaajat käyttöön Tampereella, Kokemusosaaja (ADHD)

Olen itse ADHD – liiton kautta käynyt kokemusosaaja-koulutuksen. Haluan edistää kokemusosaajien käyttöä Tampereella.

Palveluiden laatu paranee, kun kokemusasiantuntijat ovat mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa palveluja. Kokemustieto on tärkeä ja käytännöllinen työkalu lisäämään tietoa eri toimijoille. Kokemusosaajat voivat auttaa sairauksien tunnistamisessa ja tuovat asiakkaan näkökulmaa tukitoimiin ja palveluiden kehittämiseen. Kokemusosaajat ovat tärkeä linkki terveydenhuollon ja sosiaalipalveluiden työntekijöiden sekä heidän asiakkaidensa välillä.

 

Taataan jokaisella laadukas terveydenhoito, Lähihoitaja, Nuoriso-ja vapaa-ajanohjaaja

Olen ammatiltani niin nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja, kuin myös lähihoitaja (osaamisala vammaistyö). Mielestäni nämä molemmat ammatit tukevat toinen toisiaan mitä mainioimmin.

Haluan, että Tampereella voimme taata jokaiselle asukkaalle laadukkaan terveydenhuollon asuinpaikkaan, tuloihin tai muihin taustoihin katsomatta. Laadukas terveydenhuolto tarkoittaa minulle sitä, että voimme saada palveluja järkevien kulkuyhteyksien päässä, myös ilman omaa autoa liikkuvien. Laadukas terveydenhuolto tarkoittaa myös, että me jokainen voimme saada ammattitaitoisen henkilökunnan apua ja kokonaisvaltaista hoitoa. Laadukas terveydenhuolto tarkoittaa minulle myös sitä, että jokaisella meistä on oikeus saada oikeaa ja hyvää hoitoa jokaisessa elämäntilanteessa. Niin mielenterveyden hoidossa, neuropsykiatrisessa hoidossa, siinä missä vaikkapa flunssan hoitoon.

 

Lähimetsät ja –puistot ovat jokaisen oikeus, Käsityöt ja tanssiminen lähellä sydäntä

Lähimetsät ja –puistot, niitä tarvitsemme varmasti jokainen! Puhdas, rikas luonto ei ole itsestään selvyys. Sitä pitää vaalia ja kunnioittaa. Vaikka tiivisrakentaminen on varmasti tarpeen, tarvitsemme silti ympärillemme luontoa. Myös kaupungissa! Lisäksi itse koen, että jo pienikin hetki luonnossa (metsä, puistot) auttaa jaksamaan ja saan puhtia arkeen. Tai mitä onkaan mennä esimerkiksi Kalkussa metsään keräämään marjoja ja sieniä!

Olen läpi ikäni harrastanut niin käsillä tekemistä, kuin liikuntaa. Yksi liikunnan muoto, josta pidän, on tanssiminen. Olen lapsena harrastanut mm. tanhua, näin aikuisena olen käynyt niin tanssikursseilla, kuin latinobic:ssa. Sekä käsityöt, että tanssi auttavat minua keskittymään ja näihin voin purkaa energiaa. Puhumattakaan siitä mielihyvästä, mitä näistä saa!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *