ADHD kokemusosaaja – koulutus

Tasan viikko sitten minä mietin musiikkia ja sen kantavasta voimasta, josta myös tänne kirjoitin. Oli sinänsä hauska sattuma: kirjoittaessani tekstiä olin junassa matkalla Tampereelta Helsinkiin viikonlopuksi kaverin luo. Helsingissä hyppäsin metroon ja mukaani tarttui juuri samana päivänä ilmestynyt paperinen versio Metro wkd:n kannessa oli kuva Tommy Lindgren haastatteluineen. Sillä hetkellä en sen enempää kiinnittänyt huomiota koko asiaan. Illemmalla kaverin sohvalla palasin lehteen uudestaan ja kohta taisinkin hörähtää aika hienosti: haastattelussa oli kohta, jossa muusikko toteaa (suora lainaus!):

”Melankolia, herkistyminen ja itku musiikin äärellä ovat äärimmäisen voimaannuttavia tunteita. Siinä on jotain maagista, kun nousee uudelleen jaloilleen täydellisen liikuttumisen tai jopa musertumisen jälkeen.”
(Metro wkd, 13.5.2016)

Voi olla, että huvittauduin tästä, kun itse olin juuri aihetta miettinyt. Nyt oli kyllä niin osuva tilanne. Etenkin, kun olin myös todennut miten edes koko artisti oli päässyt musiikillaan minut yllättämään.

No. Se siitä.

Nyt viikonloppuna minulla alkaa ADHD kokemusosaaja – koulutuksen lähiopinnot. Näitä lähiopintoja on kaksi kertaa: nyt 21.-22.5., sekä toisen kerran kesäkuussa. Jännää. Näiden kahden koulutusviikonlopun välillä meidän pitää käydä heittämässä harjoitus-esiintyminen. Minulla onkin jo paikka tiedossa, kiitos eräälle kaverilleni, joka puolestani kyseli paikkaa omalta työpaikaltaan. Minua tulee odottamaan n. 30 sosiaali- ja terveysalan työntekijää. Odotan (pienesti jännittäen) tätä tilannetta! Olen kuitenkin myös innoissani ja olen ehdottoman tyytyväinen, että sain näinkin aidon tilanteen harjoitukselle: uskon siitä hyötyväni todella paljon! Mahtavaa! Ehkä enemmän jännitän (positiivisesti, toki) sitä, tuoko tämä koulutus ihan oikeasti kokemusosaaja – ”keikkoja” minulle jatkossa, miten usein, missä jne.

On kyllä hienoa jo nyt, että pääsin mukaan tuohon koulutukseen. Minusta on hienoa voida olla tiedonviejänä: viedä viestiä konkreettisesti eteenpäin suoraan ihmisille, mitä diagnoosi vaikkapa minulla tarkoittaa. Toivottavasti koulutuksen jälkeen saankin mahdollisimman paljon olla kokemusosaajana!

Metro-lehti
Tommy Lindgren Metropolis

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *