Aihearkisto: Rastat/Tukka

Radikaaleja muutoksia, paljon

On jäänyt taas tänne kirjoittaminen todella, todella, vähälle. On kyllä käynyt mielessä ja olen ajatellut myös jonkinlaista kuvakollaasia iskeä kehiin. No, saapi nähdä, miten käy…

Kirjoittaminen on jäänyt aika pitkälti Eduskuntavaalien vuoksi – tai no, lähinnä sen vuoksi olen unohtanut kirjoitella. Aika paljon tehtiin kampanjaa Vihreiden kanssa ja viimeiset puolitoista viikkoa tuli oltua Pirkanmaan Vihreiden vaalimökillä Keskustorilla. Omalla kohdallani se tarkoitti lähinnä sitä, että keitin ja tarjosin kahvia. Ja kahvia kului. Ja koko kevään vaalimökki ja -teltta aikana sain 3 uutta jäsentäkin! Eilinen meni taas siihen, että olimme Tuomon kanssa vaalitoimitsijoina Hyhkyn koululla. Ainakin siellä oli todella vilkas äänestyspäivä, ihan jatkuvasti oli ihmisiä ja muutamia kertoja ihmisiä oli jopa jonoksi asti! Huoh… Mutta äänestyksellisestihän Vihreillä meni valtakunnallisesti aika päin puuta, en tykkää. Ja kansa sai mitä halusi – persut. Oma (ehkä ilkeäkin) veikkaus on, että ei mene kuin maksimissaan puoli vuotta tai vuosi ja näille ”hehheehee, äänestänpäs protestiksi persuja, lälläslää!” – tyypit (ja miksi ei muutkin) huomaa, että olipas virhe. Että kiitos Suomi, tästä kärsitään seuraavat neljä vuotta?

No, jotain muutakin radikaalia muutosta. Leikkautin rastani pois n. 2½ kuukautta sitten. Nyt ollaan menty lyhyillä hiuksilla. Kävin jo kerran sen jälkeen lyhentämässä ja värjäämässä tukkaani. Ajattelin vielä kerran ennen kesää käydä parturissa, mutta sitten voisin pitää taukoa. Ei siinä muuta, mutta ei ole ihan hirveesti varaa rampata jatkuvasti… No, aika näyttää kauanko pidän lyhyitä, vai aionko alkaa kasvattaa pidempää mallia…

Rastat

Niinpä niin… Nyt ne ovat minulla, nimittäin rastat! Ne tehtiin tällä viikolla, ma 14.6.2010! Uuh…

Aika rastoitukseen mulla oli klo:11.00 ja aikaa kului reilu 2 tuntia. Teimme ns. keskikokoisia pötkylöitä ja myös ns. luomu-rastat. Se taas tarkoittaa, ettemme käyttäneet mitään aineita, vaan operaario toteutui näin: otettiin hiustupsu, joka tupeerattiin ja ”suoritettiin”, tupeerattiin ja ”suoritettiin * muutama kerta. Sen jälkeen pyöriteltiin ko. hiustupsu ja alettiin huovutusneulalla tökkimään koko hiustupsu läpi. Aika kaunis rätinä kyllä kävi, hehe! Ja tätä siit teimme koko tukka läpi. Ja tadaa, rastat olivat valmiit! Voin vaan sanoa, että hiuspohja mulla oli aivan hellänä tuon operaation jälkeen! Ensialkuun pötkylät kyllä sojottavat eri suuntiin aika hyvin =). No, sanoivat kyllä, että niiden rastojen pitäs n. parissa viikossa pitäs laskeutua ja asettua aloilleen.

No, tokihan nyt ”takkujen” hoito jatkuu nyt kotona jos jonkin aikaa. Eli ainakin esim. pitäs muistaa nyt pyöritellä päivittäin pötkylöitä, joko vahan kanssa tai ilman. Ja irtokarvoja voi tunkea lähimpään olevaan rastaan sisään.

Nyt kesällä kannattaisi pestä tukkaa ja hiuspohjaa 1-2 kertaa/viikossa, ”talvi-aikaan” riittää harvempikin pesu – kuitenkin 1 kerta/2 viikkoa viimeistään. Mutta eipä kyllä mikään estä pesemästä useamminkin tukkaa, ei tuo mikään täysin ehdoton ole. Kunhan vain tukka ehtii kuivua tuossa välissä, sehän se pääpointti on. Niin ja shampoona käy aineet, jotka eivät sisällä hoitavia ainesosia. Eli esim. kaikki silikoni-pohjaisia en käytä! Eipä sillä, meidän taloudessa ei olla muutenkaan moisia käytetty (siis noita silikoni-pohjaisia pesuaineita)… Aikanaan nuo kyllä kovettuvat kovemmiksi pötköiksi, nythän nuo ovat vielä suhteellisen pehmeät.

Kukapa estää myöskään värjäämisen. Mutta toki pitänee muistaa, että väriäainetta kuluu myös enemmän ja se huuhtelu, huuhtelu, huuhtelu… Joten tuleeko sitten kovin herkästi värjättyä?! Epäilen ainakin omalla kohdallani.

Jos kysytään, miksi juuri rastat? Niin vastaan, mitä laitoin ilman kysymyksiä jo FaceBookissakin: Joskus pitää ”säväyttää” :D. Ehkä pieni otus sisälläni alkoi kyllästymään ainaisiin pitkiin hiuksiin, joita en osaa pitää sinällään auki. Ns. pelkkä värjäys/raidoitus alkoi oleen turhan normaalia (mun kohdalla jo ”tylsä” vaihtoehto. En sano silti, että muilla se olisi tylsä!). Eikä ihan lyhyt kampaus tuntuneet omilta. Siis tuli rastat :D!

Mitäpä ehkä joskus rastojen jälkeen? No hitsi, sitä murehditaan sitten =)! Kyllähän varmaan nämäkin saadaan kovalla työllä ja tuskalla auki. Mutta jos tarvitsee leikata lyhyeksi, niin sitten leikataan. Ei se sen kummempaa ole. Tuskin musta ikinä täysin kaljua tulee. Ja sitäpaitsi hiukset ovat uusiutuva luonnonvara =)!

Kampaamo, josas rastat tehtiin:
www.rasta.fi

Kuvia hiuksistani:
http://picasaweb.google.com/pekkanen.tiina/Rastat