Aihearkisto: Parveke

Tämän olisin voinut aloittaa jo aikaisemminkin, jos olisin tajunnut. Mutta parempi nytkin, kuin paljon myöhemmin =). Eli tarkoituksena on täten seurailla vaikka näin julkisesti, miten (epä)onnistun kasvattelemaan ties ja mitä.

Kaikenlaista

Taas on aikaa siitä, kun olen viimeksi mitään kirjottanut tänne. Kaikkea mahdollista on tässä välissä ollut… Yritän tässä muistella, mitä onkaan tapahtunut.

Kalat voivat ihan hyvin. Ei mitään suurempia ja ihmeellisempiä siellä.  Kierrekotiloita tuntuu olevan aina vähän väliä erittäin runsaasti tuolla kuopimassa maata. Oikeasti. Aina kun niitä laskee, voi päästä hyvinkin 20-30 kotilon välille. Ei kukaan sattumalta haluaisi paria omaan akvaarioonsa…?!

Parveke – projekti on laitettu jo jokin aika sitten talviteloille. Kyllähän sitä muutama biopussi täyttyi noista tomaatti – yms jutuista. Ensi keväänä/kesänä sitten taas uudet kujeet ja kokeilut. Miltähän tuntuisi kasvattaa vaikka metsämansikoita? Noista tomaateista vielä: ainakin itselleni jäi todella hyvä kokemus siitä hommasta, joten sitä ainakin voisin kokeilla joskus uudestaan sekä voisin suositella sitä myös muille!! Ainakin meidän parvekkeella se onnistui hyvin… Vaikka olivatkin kovia vesi-kittaajia :).

Syyslomaa vietimme 15.-21.10.’07.
Ensin olimme ma-to Riikassa reissulla 5 muun kanssa. Oli ihan jees reissu, Riika sopii minusta juuri tuollaiselle lyhyelle lomalle. Muuten kaikki meni siis kivasti, ellei oteta sitä lukuun, että minä olin kokoajan jotenkin kipeä. Ja se, että vikana iltana tietenkin meni multa nivelsiteet… Mutta nooh :).

Perjantaina sitten (19.10.’07) kun pesimme sitten pyykkivuorta pienemmäksi, niin arvatkaa hajosiko pesukone sitten kesken pesun. No tietenkin!! Ja hajosi sen verran hyvin (esim. sähköjodot katkesivat), että päätettiin käydä ostamassa uusi pesukone. Etenkin, kun siitä hajonneesta oli tietenkin se takuukin loppunut. Onneksi saimme hankittua uuden koneen tilalle. Lauantaina sitten vielä ilmoitettiin, että minun mummini on kuollut :(. Ikäväähän se toki oli, vaikka olikin jo ehtinyt varautua siihen. Hautajaiset olivat eilen. Vielä tuntuu jotenkin oudolta, ettei mulla ole enää yhtään isovanhempaa elossa. Saas nähdä, miten kauan siinä kestää, että tottuu ajatukseen…

Sairastelua sun muuta

Tomaatti – kausi alkaa varmaan olemaan ihan pian loppu. Kun on syksy alkanut tulemaan, myös tomaattien kypsyminen on kutakuinkin loppunut. Enää ihan pari harvakseltaan on kypsynyt syötäväksi. Mutta aika yllättävän hyvin tuotti satoa. Joten saatiin itse tehtyä monta salaattia niistä. Samaten jokusen kerran saatiin annettua myös eteenpäin noita tomskuja.

Myöskään sairastelulta ei olla voitu välttyä. Meistä kumpikin on sairastellut. Miehellä ennen hänen Saksan matkaa todettiin keuhkoputkentulehdus. (Hän oli siis 25.9. – 2.10. oppilasvaihto – matkalla) Mulla sitten taas viime perjantaina todettiin puolestaan poskiontelotulehdus. Ja kun kerran kuumettakin oli, jäin töistä kotiin siksi päiväksi. Eipä eilenkään täysin jees mennyt: kesken työpäivää iski taas kuumetta hieman…. Jospa tämä tästä!!!

Toista tuolia ollaan jo alotettu hiomaan. Tarkoitus ois saada ennen talvea vielä se hiottua ja maalattua. Mutta eiköhän se siitä kun on kerran aloitettukin =). Mutta tuo sohva varmaan jää sitten ensi vuoden puolelle hoidettavaksi. Pitää vaan katsoa, että miten ihmeessä me saadaan se tehtyä tuolla meidän parvekkeella.

Tomaatteja, paljon tomaatteja

Jee, aika yllättävän paljon on tullut noita meidän tomaatteja. Ollaan pistetty ja 2 satsia eteenpäin. Ja sen lisäksi ollaan myös itse päästy maistelemaan tomskuja esim. salaatissa. Kivaa, että tuo meidän projekti on oikeasti onnistunut!!! Tietääpähän, mitä voi joskus kasvattaa uudestaan, jos ei ideoita löydy ja tahois jotaan kasvattaa…

Punaisia tomaatteja!

Emme ole täysin onnistuneet tyrimään tomaatti-projektia. Oli siellä jo 2 punaista tomaattia ja jokunen punertumaan päin oleva =). Tänään oli sitten jo pakko maistaa niitä punaisia, njamia oli. Tuli tossa myös aikaisemmin laskettua, että niitä alkuja on jokunen reilu 120 kpl:tta. Aika huima määrä siis!! Täytynee vissiin antaa niitä myös eteenpäinkin…

Punainen tomaatti

Punertava tomaatti

Parvekkeen kuulumisia

Tomaatteihin on tullut todella paljon tomaatinraakileita!!! Viime laskemisen jälkeen, sinne on tullut jotain n.50-55 raakiletta =). Toivottavasti ne siitä vielä kasvavat oikeiksi meheviksi tomaateiksi. Mutta hyvä, että ollaan jo näin pitkällä tuon projektin kanssa… Ruohosipulit… niin no, on ne jo vähän sieltä pilkahtaneet esiin. Mutta olen, ainakin vielä, hieman skeptinen sen asian suhteen, tuleeko siitä projektista kuitenkaan mitään. (Onneksi edes tomaatit ovat noinkin pitkällä…) Ja basilikat voivat ihan ok:sti, ei mitään mullistavaa puolin jos toisinkaan siellä rintamalla…

Tomaattiprojekti alkaa!

Tomaatin pistin pistokkaista kasvamaan (altakastelu)ruukkuun joskus toukokuussa, en kyllä muista (ikävä kyllä) sen tarkemmin, milloin. Kun ei tullut mieleen juurikaan pistettyä päivää. Sitten samoihin aikoihin pistin siemenistä tulemaan basilikaa. Ja tässä eräs päivä (olisiko ollut 16.6.) pistin taas ruohosipulia. Basilikan ja ruohosipulin pistin kasvamaan ihan vain muovikippoon – niihin, mitä jää yli vaikkapa jauhelihapaketeista. Muuten, tajuisin vasta jokin aika sitten, että tuon basilikan oisin voinut laittaa suureempaan kippoon, on aika tiivis. Mutta…. Eivätpä ne kamalan kärsineeltä näytä, vielä…

Alla kuvia kasvun ihmeistä