Aihearkisto: Akvaario

Ollaan päätetty miehen kanssa hankkia akvaario. Karvasia-otuksia ei voida ottaa allergian vuoksi. Harmi, sillä muuten meillä olisi kissa tai vaikka parikin… Noh. Alkoi sitten tulemaan pieni akvaario-innostus. Edelliseen asuntoon ei vaan saatu sitä mihinkään sopimaan – meillä kun oli tarkoitus hakea minun entinen akvaario (~100 litranen) vanhempieni luota. Muutettin tässä heinäkuun lopulla isompaan asuntoon ja tänne sitten saatiin sille akvaariolle paikka.

Ilosaarirock + kalat

Kas kas… Olen näemmä tyystin unohtanut mainita siitä, että olimme perjantaina 16.7.2010 Joensuussa Ilosaarirock:n SuloKlubilla. Menimme jo edellisenä päivänä kaverimme luo, jonne saapui myöhemmin illalla myös kaverin sukulaisia yökylään. Sulolla esiintyi tuolloin 16.7. seuraavat:
– Chisu
– Eläin
– Herra Ylppö & Ihmiset
– Kolmas Nainen
– Mariska & Pahat Sudet
– Sami Kukka
– Samuli Putro
– Vesterinen Yhtyeineen

Lähinnä noista kiinnosti Herra Ylppö & Ihmiset (soitti klo: 19.15–20.15), Samuli Putro (soitti klo: 22.45–23.45) ja Kolmas Nainen (soitti klo: 0.30–1.30) – vaikkakaan jälimmäisen keikkaa ei jaksettu kokonaan katsoa, kun yhtä rokkaaja väsähti ja lähdimme uinumaan kaverin luo. Tuli sitä parin biisin verran kuunnelta myös Vesteristä Yhtyeineen. Muuten siellä tuli hengailtua ja nähtyä paria tuttua Sulon ulkopuolella! Kivaa oli!

——-

Olemme myös hankkineet akvaarioon uusia kaloja, Intiaanisulkia. Ostimme niitä 7 kpl:tta. Albiinomonnisia kun enää 1 jäljellä ja vihermonnisiakin ehkä joku… 3 (?) jäljellä. Jouduimme jo hieman uusimaan neontetra kantaakin tuoreempiin. Seeprakaloja hankimme jossain vaiheessa varmaan myös joku 6 kpl:tta, mutta niitäkin on jäljellä enää puolet. Pitäisikin joskus ottaa akvaariosta kuva ja pistää tänne se kuva näytille!

No jopas nyt on

Eilen oli yksi neontetra heittänyt veivinsä. No voih… Mutta eipä sille nyt mitään voi. Eläviä olentojahan nuokin on, jotkaa elää sen oman aikansa. Nyt meillä uiskentelee:

* 9 neontetraa

* 3 albiinomonnista

* 2 töyhtökääpiöahventa

* 1 monni

Saas nähdä, missä vaiheessa on tarvis vähän täydentää kalakantaamme. Jos noita tetroja  alkaa urakalla kupsahtelemaan, niin niiden tilalle niitä lisää tietysti. Ja sitten kun nuo albbarit on hävinnyt joskus, niin sitten varmaan niiden tilalle kai joitain muita monnisia… Mutta sen näkee sitten, mihin ratkaisuun päädymme :).

Kalojentaivas

No jopas polskuttaa… Viime viikon lopulla toinen töyhtökääpiöahvennaaraista päätti kuolla sitten. Ei sit tykännyt meistä tai jotain. Ja sitten maananantaina (eilen) huomattiin, että oli myös yksi albiinomonnisista kans sanonut yhteistyönsä irti… On se kyllä, kun jokaisesta kala-satsista on joku aina kupsahtanut meillä. Eipä sillä siis, kaikki pitäs olla sinänsä kunnossa tuolla akvassa. Kalat saa ruokaa, vaihetaan vettä ihan normisti, vesiarvot ovat kunnossa… Mutta jooh, onneksi kuitenkin 90-95% kaloistamme jaksaa räpiköidä meillä :).

Kaksi töyhtönaarasta

Kyllä, haimme tänään kaksi uutta töyhtöahventa, molemmat naaraita. Aluksi olimme vain yhtä hankkimassa. Mutta matkaan lähti sitten kaksi. Vitsit ne on kyllä todella pieniä verrattuna tuohon koiraaseen!!! Itseasiassa ne ovat pieniä, kaikkiin muihin kaloihin verrattuna… Ihan mahottomia sinttejä :). Mut eiköhän ne siitä kasva…

Kalojen taivas

Nyt on sitten Tiuhti  päässyt kalojen taivaaseen polskuttelemaan onnellisemmin :(. Alkoi jo niin pahasti nykimään kylkiasennossa ja hengitys väkinäistä, ettei viititty katsoa enempää sen kärsimystä. Täytyy sit käydä jossain vaiheessa hankkimassa Viuhtille uusi kaveri. Toivottavasti se sitten tulee jaksamaan paremmin…

Neontetran muistolle ja lahjakasalle

Meillä kuoli tänään yksi meidän neontetra :(. Evän räpäytykset hänen muistolleen!! Mutta muuten onneksi kaikki muut kalat ovat hengissä, ainakin vielä. Vaikka tosin toinen kääpiötöyhtöahvenista, naaras Tiuhti, onkin ollut viime aikoina tuolla takakulmassa omissa oloissaan. Oon minä, onneksi, nähnyt sitä edes joskus liikkuvan muuallakin. Ne liikkumiset ovat silti todella vähäisiä.

Tämä joulu ollaan päätetty olla täällä Lempäälässä. Saas nähdä, miten meillä sujuu joulun vietto kahdestaan. Pelottavaa tosin on se, miten hirveesti meille on annettu mukaan lahjoja :o. Ihan kuin nyt olisi tavinnut. (Vaikka ei sillä, onhan ne lahjat kyllä ihan kivoja…)

Kaikenlaista

Taas on aikaa siitä, kun olen viimeksi mitään kirjottanut tänne. Kaikkea mahdollista on tässä välissä ollut… Yritän tässä muistella, mitä onkaan tapahtunut.

Kalat voivat ihan hyvin. Ei mitään suurempia ja ihmeellisempiä siellä.  Kierrekotiloita tuntuu olevan aina vähän väliä erittäin runsaasti tuolla kuopimassa maata. Oikeasti. Aina kun niitä laskee, voi päästä hyvinkin 20-30 kotilon välille. Ei kukaan sattumalta haluaisi paria omaan akvaarioonsa…?!

Parveke – projekti on laitettu jo jokin aika sitten talviteloille. Kyllähän sitä muutama biopussi täyttyi noista tomaatti – yms jutuista. Ensi keväänä/kesänä sitten taas uudet kujeet ja kokeilut. Miltähän tuntuisi kasvattaa vaikka metsämansikoita? Noista tomaateista vielä: ainakin itselleni jäi todella hyvä kokemus siitä hommasta, joten sitä ainakin voisin kokeilla joskus uudestaan sekä voisin suositella sitä myös muille!! Ainakin meidän parvekkeella se onnistui hyvin… Vaikka olivatkin kovia vesi-kittaajia :).

Syyslomaa vietimme 15.-21.10.’07.
Ensin olimme ma-to Riikassa reissulla 5 muun kanssa. Oli ihan jees reissu, Riika sopii minusta juuri tuollaiselle lyhyelle lomalle. Muuten kaikki meni siis kivasti, ellei oteta sitä lukuun, että minä olin kokoajan jotenkin kipeä. Ja se, että vikana iltana tietenkin meni multa nivelsiteet… Mutta nooh :).

Perjantaina sitten (19.10.’07) kun pesimme sitten pyykkivuorta pienemmäksi, niin arvatkaa hajosiko pesukone sitten kesken pesun. No tietenkin!! Ja hajosi sen verran hyvin (esim. sähköjodot katkesivat), että päätettiin käydä ostamassa uusi pesukone. Etenkin, kun siitä hajonneesta oli tietenkin se takuukin loppunut. Onneksi saimme hankittua uuden koneen tilalle. Lauantaina sitten vielä ilmoitettiin, että minun mummini on kuollut :(. Ikäväähän se toki oli, vaikka olikin jo ehtinyt varautua siihen. Hautajaiset olivat eilen. Vielä tuntuu jotenkin oudolta, ettei mulla ole enää yhtään isovanhempaa elossa. Saas nähdä, miten kauan siinä kestää, että tottuu ajatukseen…

Kesäkuu akvaariossa

Eipä mittään ihmeempiä. Kalat ovat olleet jälleen kerran terveinä. Viuhti-ahven on sekin sitten jo jokun aika sitten oppinut syömään myös niitä hiutaleita. On vissiin oppinut tajuamaan, ettei se saa jatkuvasti mitään erikoisen hyvää herkku-ruokaa. Joten sen on ollut pakko alkaa tykkäämään myös hiutaleista, jotta se pysyisi hengissä =).

Akvaariokuulumisia

Argh!!! Taas on jäänyt pahemman kerran päivittämisestä!!! Eipä sillä, hyvinhän tuo meidän akvaario on ollut pystyssä. Kaikki kalat ovat olleet terveinä, hyvä :). Pitäs niitä kuviakin laittaa esille, joo joo. Jos sais nyt kohta vaikka laittaa tähän jonkun linkin, missä on kuvia noista uiskentelijoista… Töyhtökääpiöahvenet ovat kasvaneet, sen huomaa etenkin naaraasta. Se vasta kasvanut onkin, samoin se on saanut paljoin voimakkaammat värit :). (Ja on se pulskistunutkin….) Varmaan on monnikin hieman kasvanut. Albiinomonnit sekoilevat entiseen malliinsa. Sekä neontetrat jaksavat myös uiskennella iloisina =). Vesimaailmassa siis todellakin vallitsee rauha!!! Jesh!!!

Kuvia kaloista

Maaliskuun raportti

Näköjään mennyt taas luvattoman kauan siitä, kun olen viimeksi mitään kirjoittanut akvaariostamme :o… Jo kuukausi ilman mitään merkintää!!! Korjataanpas tätä tilannetta sitten hieman. Muuten mennyt ihan jees edelleen fisuillamme: ovat tainneen ahvenet kasvaa ja isompi ronkeli on nähty myös syövän hiutaleita, edes vähän. Ikävää tässä on vain se, että yksi meidän albiinomonni joutui kokemaan ikävän kuolonkohtalonsa eilen =(. Oli tossa eilen illalla nimittäin tuupertuneena akvaarionpohjalla… Sillä oli vielä selkäevän kohdalla jotain punaista – tiedä sitten onko se joutunut tappelun kohteeksi vaiko mitä :/. Pitänee tarkkailla taas tarkemmin noita kaloja, että missä mennään…